Polikliniek

Internist dr. Joris Vernooij doet poli in Lelystad en De Bilt. Poli wachttijd doel is <2 weken, minimaal 80% is binnen 4 weken en maximaal is 6 weken. Hier staan de actuele/ driemaandelijks gemiddelde wachttijden per 24 juli 2018.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Rond de diagnose op de poli

Op de poli’s in Lelystad of De Bilt wordt in een eerste consult met internist en ergotherapeut de voorlopige diagnose gesteld. Dat gebeurt op basis van onder meer online vragenlijsten en labonderzoek. Wij vinden het nogal belastend om allerlei onderzoeken standaard te doen, die achteraf onnodig blijken. Daarom wordt na het eerste consult gericht onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld slaap, hart en inspanningsintolerantie. Wij werken daartoe nauw samen met vaste pijnartsen, neurologen en cardiologen, onder regie van onze internist. Want ieder zijn specialisme: op die manier krijgt u optimaal resultaat.

Behandeling op de poli

Wij gaan uit van een biomedische aanpak: lichamelijke klachten en de behandeling daarvan. Meestal wordt er wel al direct specifieke medicatie voorgeschreven en gekeken of een verdere aanpak in teamverband logisch is.
De uitslagen bespreek je in een vervolgconsult met de internist. Dan volgt ook de definitieve diagnose. In overleg volgen er daarna vaak meerdere consulten.
Er zijn altijd minimaal 2 consulten, maar meestal zien patiënten de internist meer, zeker als er wordt gekozen voor een multidisciplinaire behandeling. De waardering van de internist over 2016 was een 8,4!

Vervolgconsulten online

Vanaf januari 2018 worden vervolgconsulten niet alleen op de poli in Lelystad of De Bilt gedaan, maar eveneens via het beeldscherm. U wordt in dat geval een dag voor het consult gebeld om alles technisch klaar te krijgen en ook nog eens kort voor het consult. U wordt dus optimaal geholpen om onze internist via het beeldscherm te zien en te spreken. Uiteraard moet dat aan ‘uw kant’ mogelijk zijn op laptop of computer. Dat voorkomt energie aan reizen.

Neem contact met ons op

Laat een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Start typing and press Enter to search