Pijn polikliniek

Dr Henk Koning is anesthesioloog/pijnspecialist en doet poli in De Bilt. Tijdens uw eerste bezoek ontmoet u onze ergotherapeut en pijnspecialist.

De ergotherapeut probeert aan de hand van een gesprek inzicht te krijgen of er bij u sprake is van vermoeidheid, verminderde energie, slaapstoornissen, overgewicht, minder bewegen, en slechte stemming. Op basis van de bevindingen bespreekt de ergotherapeut de behandelmogelijkheden door één of meerdere behandelaars met u.

De anesthesioloog/pijnspecialist probeert daarna aan de hand van een gesprek, lichamelijk onderzoek, en/of röntgenfoto’s te bekijken hoe uw pijn kan verminderen. Hij adviseert u over een behandelplan. U beslist dan zelf of u daarmee instemt, waarna er eventuele verdere afspraken worden gemaakt.

De behandeling 

De pijnbestrijding kan bijvoorbeeld bestaan uit:

  • medicijnen,
  • electrische stroom (TENS)
  • (zenuw-) behandelingen, of een betere controle over uw pijn.

Van alle behandelmethodes krijgt u mondeling en schriftelijke informatie. U kunt er dan rustig over nadenken en een doordachte beslissing nemen.

De verpleegkundige is benaderbaar voor begeleiding en herhaalmedicatie. Er zijn waar nodig vervolgconsulten bij de pijnspecialist voor een evaluatie van het onderzoek, medicatie en behandeling. Waar nodig ook voor vervolgbehandelingen.

Neem contact met ons op

Laat een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Start typing and press Enter to search