(Online) hulpmiddelen

Wij maken onder meer gebruik van de volgende (online) hulpmiddelen.

De website geeft, naast veel informatie over aandoeningen en onze aanpak, de mogelijkheid tot inschrijven voor bijvoorbeeld informatie-, familie en vrienden bijeenkomsten, maar ook aanmelden vermoeidheidpoli, communiceren met de organisatie, inloggen voor het online invullen van vragenlijst en logboek.

Vermoeidheidpatiënten krijgen na het inloggen direct toegang tot het logboek. Online worden klachten, verschijnselen, effecten en medicatie vastgelegd. Een grafiek geeft een totaalbeeld. Het advies is om zo spoedig mogelijk te starten met het invullen van het logboek, om een “nulmeting” te krijgen.

Voortgang wordt onder meer gemeten met de Activiteitenweger, ingezet door de ergotherapeut en de Beweegweger, door de psychosomatische fysiotherapeut. Ze zijn beschikbaar gemaakt voor gebruik via smartphone, tablet of computer.

De Activiteitenweger, is een hulpmiddel om activiteiten te wegen en over de dag te verdelen. Er worden vooraf activiteiten gepland. Middels een puntensysteem is er inzicht in belasting van deze activiteiten. Evaluatie daarvan geeft inzicht in hoeveel er wanneer gedaan is en wat de ervaren belasting daarvan is.

De Beweegweger is door ons zelf ontwikkeld en is een hulpmiddel die de Activiteitenweger ‘uitdiept’ en helpt om belastbaarheid inzichtelijk te krijgen.

De SenseWear® MINI Armband (SenseWear) is klinisch getest, gevalideerd en ontwikkeld door de University of Pittsburgh, USA. Het meet kortweg beweging, energie en lifestyle. De armband wordt 24 uur per dag gedragen op de triceps (ter hoogte van de “spierballen”) van de rechterarm, gedurende meerdere dagen. Het systeem berekent het energiegebruik, intensiteit en duur van activiteit tijdens rust en (dagelijkse) inspanning, inclusief liggen, waken en slapen.

“Op het gebied van eHealth is Vermoeidheid&PijnCentrum een koploper voor Nederland”

IGZ in 2012

Neem contact met ons op

Laat een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Start typing and press Enter to search