Arbeid en Inkomen

Een chronische ziekte geeft vaak ook nog eens de nodige problemen op het gebied van arbeid en inkomen. Het Vermoeidheid&PijnCentrum kan haar patiënten helpen met de dienst Arbeid & Inkomen.

Persoonlijk advies
“Vermoeidheid” geeft in de praktijk regelmatig problemen op het terrein van sociale zekerheid en het behoud van werk of uitkering. Met persoonlijk advies steunt en stimuleert onze arbeidsdeskundige patiënten door hen te informeren op het gebied van:

  • contacten met de werkgever;
  • contacten met P&O, HRM of het verzuimmanagement van de werkgever;
  • trajecten bij UWV, inclusief bezwaar en beroep;
  • vragen over werk in relatie tot sociale zekerheid;
  • vragen over voorzieningen in verband met arbeidsongeschiktheid;
  • juridische zaken, meer specifiek het ondersteunen van een advocaat.

Hoe werkt het praktisch
Wilt u gebruik maken van de dienst Arbeid & Inkomen, dan kunt u via patientdesk@vermoeidheidenpijncentrum.nl of 0320 – 26 77 68) een afspraak maken met een ervaringsdeskundige of onze arbeidsdeskundige. U wordt vervolgens gebeld voor een afspraak.

Eigen bijdrage
De adviezen van onze ervaringsdeskundige valt na de start van de multidisciplinaire behandeling onder de eigen bijdrage. Maar die van de arbeidsdeskundige wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars. Een adviesgesprek met de arbeidsdeskundige van 45 minuten en 15 minuten administratietijd kost € 95,- inclusief btw. Een eventueel vervolg wordt vooraf begroot. Vaak zijn rechtsbijstandverzekeraars, vakbond en/of werkgevers bereid tot een gedeeltelijke of volledige financiële bijdrage.

Meer informatie
Als u geen professionele ondersteuning op dit gebied nodig heeft, dan kan De Steungroep een alternatief zijn. Men behartigt de belangen van ME/CVS, fibromyalgie, chronische vermoeidheid of -pijn patiënten op het gebied van werk, inkomen en uitkeringen, school en studie, arbeidsongeschiktheid en voorzieningen, en geeft hierover informatie en advies. Zie voor meer informatie de website: www.steungroep.nl.

Neem contact met ons op

Laat een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Start typing and press Enter to search