Aanpak

De oorzaak van chronische pijn- of vermoeidheid kan het gevolg zijn van een ernstige aandoening, zoals bijvoorbeeld kanker, schildklierlijden of MS. Maar ME/CVS, fibromyalgie en chronische vermoeidheid- of pijn zijn ook vaak onverklaard. Voor de diagnose bestaat dan geen test of (bloed) onderzoek. Genezen is zeer beperkt mogelijk, wel kunnen de klachten verminderen met onder meer medicatie, matige beweging en aanpassen van leefstijl (gedrag en acceptatie). Een gerichte multidisciplinaire aanpak wordt om die reden vaak als belangrijkste behandeling gezien.

Onze werkwijze is daarom in teamverband, gericht op verbetering en uiteraard zoveel mogelijk op herstel. Het primaire doel is dat de patiënt een belangrijke verbetering ervaart in het dagelijks functioneren. Daarnaast helpen we de patiënt op welke manier hij/zij zelf verder kan werken aan verdere verbetering van het dagelijkse functioneren. Onderdeel van onze aanpak is ook terugvalpreventie en nazorg.

Het Vermoeidheid&PijnCentrum maakt bij de behandeling van patiënten gebruik van de meest effectieve methodes. Daarbij worden altijd de reguliere, geaccepteerde behandelmethodieken gehanteerd en volgen wij zoveel mogelijk de internationale ontwikkelingen om onze aanpak te verbeteren. De resultaten van de behandelingen worden actief gemeten en in kaart gebracht.

Onze werkwijze en alle door ons gehanteerde onderzoeksmethoden en testen voldoen aan de geldende criteria van kwaliteit en professionaliteit.

Alleen de behandeling met een hoge dosering B12 is op dit moment een niet reguliere behandeling bij chronische vermoeidheid of ME/CVS. Er is geen wetenschappelijk bewijs van de werking, maar er zijn internationaal wel goede ervaringen. In het Vermoeidheid&PijnCentrum wordt daarom toch vaak een hoge dosering vitamine B12 in de vorm van neusdruppels of smelttabletten geadviseerd. Op basis van een door de patiënt getekende “informed consent” worden soms ook injecties met hoge dosering vitamine B12 voorgeschreven. Meer informatie over B12 treft u aan onder ‘behandeling’ en ‘professionals’.

“I have visited the clinic in Lelystad and was extremely impressed by the clinical team and the administrative organisation that facilitates the high quality of care that the Vermoeidheid&PijnCentrum clearly delivers for patients. I am aware that the outcomes that they are achieving at the Centre are extremely good and far exceed any that have been shown in other clinical settings.”

Prof. dr. Julia Newton (Newcastle University)

Neem contact met ons op

Laat een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Start typing and press Enter to search