Internationale samenwerking

Vermoeidheid&PijnCentrum heeft ook internationale contacten. We geven een aantal voorbeelden uit België en Engeland.

  • Een delegatie van 12 zorgspecialisten van het National Health Service in Verenigd Koninkrijk hebben Buurtzorg en Vermoeidheid&PijnCentrum bezocht. ‘In de innovatieve aanpak zit veel waarin we zelf geloven, maar moeizaam geïmplementeerd krijgen’. Wij vonden het leuk over onze aanpak te vertellen tegen de vertegenwoordigers van zo’n grote organisatie (1,7 miljoen medewerkers!)
  • dr. Julia Newton (Newcastle University) was na een uitgebreid bezoek aan het Vermoeidheid&PijnCentrum erg onder de indruk. Zij heeft belangrijke delen uit de aanpak van Vermoeidheid&PijnCentrum geïmplementeerd. Ze is daarna herhaald naar Nederland gekomen en wij hebben Newcastle bezocht.
  • Er is een goed gepubliceerd (JMS) wetenschappelijk onderzoek naar slaap (350 patiënten) gedaan met een Engels slaapcentrum, neurologen van een Nederlands ziekenhuis en Vermoeidheid&PijnCentrum (Are there sleep-specific phenotypes in patients with chronic fatigue syndrome? A cross-sectional polysomnography analysis Zoe M Gotts,1 Vincent Deary,1 Julia Newton,2 Donna Van der Dussen,3 Pierre De Roy,3 Jason G Ellis1).
  • Met Prof. Jo Nijs (VU Brussel) zijn er goede contacten, het meest recent bij het ontwikkelen van de ‘Beweegweger’ door de psychosomatische fysiotherapeuten. Wij volgen zijn visie op bewegen bij ernstige chronische vermoeidheid en ME/CVS.
  • Daarnaast is er in 2017 een uitwisseling geweest met het Belgisch revalidatiecentrum ‘Revida’ op basis waarvan bijvoorbeeld onze aanpak van ademhaling en ontspanning is verbeterd. Doel is deze uitwisseling jaarlijks te gaan doen.
Neem contact met ons op

Laat een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Start typing and press Enter to search