Themabijeenkomst Vermoeidheid&PijnCentrum

Vaak géén uitkering voor ernstig zieke vermoeidheidpatiënten

Themamiddag vermoeidheid en (arbeid)ongeschiktheid moet oplossingen aandragen

Ernstige chronische vermoeidheid en ME/CVS komt veel voor en vraagt om een gespecialiseerde behandeling. Maar óók om een juiste beoordeling bij arbeidsongeschiktheid. Maar die is er vaak niet. Want veel bedrijfs- of verzekeringsartsen nemen de klachten niet serieus. Dit, terwijl er een protocol is, waarin staat dat het om reële, ernstig invaliderende klachten aandoening gaat.

Werken met chronische vermoeidheid, -pijn, ME/CVS of fibromyalgie, vraagt begrip en aanpassing van de omgeving of is soms zelfs helemaal niet mogelijk. Als het je treft, heb je te maken met werkgevers, verzuimmanagers, of het UWV. Waarom is er soms zo weinig begrip bij deze professionals? Waar kun je in dat geval hulp krijgen? Hoe pak je het zelf aan?

Op 5 april, vanaf 14.00 uur (Het Ravelijn 1 in Lelystad) wordt er ruim de tijd genomen voor het thema vermoeidheid en (arbeid)ongeschiktheid. Dat doen we met korte presentaties, discussie en het delen van ervaringen. Doel is tot concrete aanbevelingen te komen die worden gedeeld met onder meer het UWV.

Mary Rietdijk van de ME/CVS Stichting geeft een presentatie met onder meer informatie over een nieuw online hulpmiddel. Internist dr. Joris Vernooij is er voor het medische deel, arbeidsdeskundige Feiko Feites pakt het perspectief van de wet Poortwachter en Pierre de Roy leidt de discussie.

Aanmelden: u kunt zich aanmelden via info@vermoeidheidenpijncentrum.nl.

Neem contact met ons op

Laat een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Start typing and press Enter to search